FILOSOFIA
EXPRESSIÓ HARMÒNICA

El paisatge agro-forestal de la vall del Riudebitlles conforma un bonic i interessant mosaic on s'alternen els boscos, els camps de cereals, les vinyes i els petits nuclis rurals d'una manera dolça i harmònica. 

La influència del riu ens marca l'orografia, les humitats, la direcció del vent i, és clar, els tipus de sòls de la finca.

FINCA CAN COMAS
ORIENTACIÓ I CLIMA

Situada entre 200 i 300 metres d’alçada sobre el nivell del mar, la Finca Can Comas, al Penedès superior, travessa tota la vall del Riudebitlles, on gaudim d'un clima mediterrani irregular, temperat i semiàrid, amb pluviometría d'uns 500 ml/m² de mitjana, principalment a la primavera i a la tardor, temperatures suaus.

VITICULTURA
VITICULTURA HONESTA

Com a estadants de la Finca Can Comas, tenim la certesa i l'obligació de conservar i millorar les nostres terres de cultiu i el seu entorn. Com a viticultors i elaboradors que som, hem de retornar a la terra tot allò que ens dona.

Tots sabem que la vinya no és un ecosistema que es cuidi sol, com ho podria ésser un bosc, per exemple. Però la idea és escurçar distàncies. Per aquest motiu practiquem una viticultura estrictament de secà, treballant amb cobertes vegetals espontànies quan la climatología ho permet i deixant que les anyades s'expressin el més lliurament possible.
 
Treballem les vinyes de forma austera, portant a terme una agricultura de conservació de tall radicalment ecològic. 

Amb el canvi climàtic com a realitat inel·ludible, amb l’augment de temperatures, les sequeres i cops de calor associats, hem hagut de repensar tota la filosofia a vinya. Res és per sempre: Marcs de plantació més amples s’imposen, porta-empelts més resistents a la sequera, re-ubicació de les vareitats en altres contextes, passar del emparrat al vas en algunes varietats. Veurem com va. És un repte incert.

L'adobat, el just i necessari, té la funció d'activar la vida de les nostres terres i intentar que cada cep trobi el seu equilibri amb el lloc on arrela. El cep, amb el seu propi esforç per aconseguir aigua i nutrients ens proporciona un raïm amb caràcter, expressió i equilibri propis.

La manera de treballar les vinyes, és doncs personalitzada i sensible i com a resultat obtenim un raïm amb un equilibri natural.